Kuvaajille, jotka haluavat päästä seuraavalle tasolle
ja kehittyä kuvaajina sekä yrittäjinä

Mentorointi ja koulutus valokuvaajille

Olitpa sitten aloittelija tai kokenut ammattilainen, oppimisprosessi ei aina kulje suoraviivaisesti. Tiedän tarkalleen miltä tuntuu olla jumissa tai vailla suuntaa.

Ehkä suunnittelet alanvaihtoa ja haluat keskittyä hää- ja kihlakuvauksiin - tai johonkin muuhun, mutta kaikki tuntuu ylivoimaiselta, etkä ole varma mistä aloittaa.

Saattaa olla, että olet työskennellyt alalla jo jonkin aikaa ja tarvitset apua erikoistumiseen, vaikuttavampien kuvien luomiseen tai erilaisten kuvauspaikkojen löytämiseen.

Tai ehkä olet jo kokenut ammattilainen, joka etsii uusia näkökulmia ja inspiraatiota työhönsä, kaipaat lisämerkitystä ja motivaatiota.

Riippumatta siitä, missä vaiheessa uraasi olet, haluan tukea sinua etenemään seuraavalle tasolle. Varaa maksuton 20 minuutin mentorointikonsultaatio, ja käydään yhdessä läpi juuri ne asiat, joissa tarvitset apua.

Haluatko olla uudella tasolla vuonna 2024?

Valokuvaus mentorointia, jolla on merkitystä

Haluatko tehdä merkityksellisempiä kuvia?

Lue lisää minusta

Moi, mun nimi on Jaakko.

Oon kuvannut häitä ammatikseni yhdeksän vuotta ja valokuvaus on vienyt mut Norjan vuonoilta Sveitsin vuoristoon ja Lontoon pienille kaduille. Mun kuvia on julkaistu maailman isoimmissa julkaisuissa. Vuonna 2023 ja 2019 mun kuvia on valittu maailman isoimman hääkuvauskilpailun, Junbugin Best of the Best-kokoelmaan. Olen ollut myös Lookslikefilm-sivuston Artist of the year vuosina 2015 ja 2019. En olisi koskaan päässyt kokemaan näitä asioita, jos mulla itselläni ei olisi ollut mentoria jolta oppia.

Ennen kun valokuvauksesta tuli mulle ammatti, valmistuin opettajaksi Jyväskylän yliopistosta. Vaikka en jäänyt opetusalalle, nuo vuodet opettivat uskomattoman paljon motivaatiosta, oppimisesta sekä arvoista ja tein graduni oppimiseen vaikuttavan vuorovaikutuksen merkityksestä.

Asun tällä hetkellä Jyväskylän korkeimmalla paikalla vaimoni Idan ja lapsieni Elsan ja Elielin kanssa, mutta matkustan työn vuoksi säännöllisesti eri puolille Eurooppaa.

Mä oon ihan mielettömän innoissani, että tässä vaiheessa mun kuvausuraa mulla on vihdoin aikaa ohjata ja mentoroida toisia kuvaajia ja yrittäjiä eeenpäin!

Mentori, valokuvaaja, opettaja

kansainväliset noteeraukset

Valokuvauksen opiskelu ei toimi kaikille


Mentoroinnissani saat täyden huomioni. Ymmärrän täysin, miltä tuntuu haluta mennä kohti unelmia ja tavoitteita, mutta jäädä jumiin viivyttelyn tai oman ujouden takia, ja siksi kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Teen parhaani, että jokaiselle mentoroimalleni jää fiilis, että minuun voi ottaa yhteyttä myöhemminkin ja jatkaa keskustelua. Mikään ei ole mun mielestä inspiroivampaa kuin nähdä, miten valokuvaajat kasvavat, joten olet aina tervetullut pitämään yhteyttä ja esittämään kysymyksiä.

Mun tärkein tavoite on, että mentorointitapaamisen jälkeen tunnet olosi voimaantuneeksi ja sinulla on selkeä käsitys siitä, miten mennä eteenpäin.

Mentorointi ON TURVALLINEN PAIKKA kysyä ja PUHUA UNELMISTA

Oon viimeisen 15:sta vuoden aikana sekä opettanut satapäistä yleisöä että ollut itse siellä oppimassa. Oon matkustanut ulkomaille pieniin, alle 10 ihmisen workshoppeihin ja kehittänyt valokuvaustaitojani lukemattomien online-verkkokussien avulla.

Kaikki ne kokemukset näistä koulutustilanteista ovat kuitenkin antaneet enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Syynä on yksinkertaisesti ollut se, että kaksi oppijaa ei koskaan ole samassa tilanteessa ja kun huoneessa on 20 oppijaa, yksilöidyn mentoroinnin voi unohtaa.

Kaikista suurimmat hyödyt olen saanut kun joku on kädestä pitäen auttanut ihmisten ohjaamisessa, valon ymmärtämisessä ja nettisivujen kuvien valinnassa. Parhaat neuvot oon saanut paikallisilta toimijoilta, sillä jos jokin asia toimii 200 miljoonan asukkaan maassa, se ei välttämättä toimi samalla tavalla Suomessa.

Ja viimeiseksi - kun itse aloitin häiden ja parien kuvauksen, rehellisesti sanottuna olin ihan pihalla. Ilman mentorointia en todennäköisesti koskaan olisi päässyt kokemaan niitä asioita, jotka ovat nykyään osa identiteettiäni. Ja vaikka emme enää valokuvaa mentorini kanssa samoja asioita - olen ikuisesti kiitollinen kaikesta siitä tuesta omalle mentorilleni.

kaikki tapaamiset ovat vain sinua varten ja pystymme pureutumaan juuri sinun kehityskohtiisi

Miksi mentorointi on paras keino oppia?

Olen ollut yksinyrittäjänä jo pian vuosikymmenen ja tiedän, että toisinaan oikean suunnan löytäminen voi tuntua mahdottomalta.

Mentoroinnin paras puoli on se, että joku oikeasti ulkopuolinen antaa palautetta ja turvallisen ympäristön kysyä ja oppia uutta.

Kun aloitin valokuvaamisen, kokeilin erilaisia posing-kortteja ja kikkoja, joiden tarkoitus oli saada aikaan tietty reaktio kuvattavissa. Ne kuvat eivät kuitenkaan tuntuneet mun mielestä aidoilta ja en missään nimessä halunnut hääparien muistelevan kahdenkeskistä aikaa hääpäivänään sellaisena, että kerroin vitsejä tai yritin väkisin saada heissä jonkun reaktion. Mä autan tekemään aitoja kuvia, jossa on tunnetta.

KUVIEN INTIIMIYS JA TUNNELMAN RAKENTAMINEN

03

Me ihmiset rakastetaan tarinoita ja ne jäävät meille myös mieleen. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että ennen kirjoitustaitoa se oli ainoa tapa viestittää asioita. Laadukas tarinankerronta ei ole helppoa ja se vaatii sekä suunnittelua että tietoista keskittymistä. Tähän aiheeseen voidaan perehtyä kuvien, mutta myös elokuvien kautta.

Tarinankerronta kuvien avulla

02

Kuvauspaikkojen etsintä on aina ollut yksi lempijutuistani, mutta kesti vuosia ennen kuin aloin ymmärtämään, miten luonnonvalo käyttäytyy ja miksi esimerkiksi aurinkoisella säällä on parempi välttää tietynlaista metsää. Mun mielestä makeiden kuvauspaikkojen löytäminen on erottuvan valokuvaajan elinehto, mutta sitä ei kannata tehdä valon laadun kustannuksella. 

KUVAUSPAIKKOJEN ETSIMINEN JA LUONNONVALON YMMÄRRYS

01

Miten voin auttaa sinua riippumatta kokemuksestasi?

yksilöllistä koulutusta kaikille valokuvaajille

Hakukoneoptimointi ja markkinointi ovat aiheet, joista kukaan ei puhunut kun perustin yritykseni. Pitkään meninkin vain puskaradio edellä, mutta kun halusin päätoimiseksi yrittäjäksi, SEO eli hakukoneoptimointi oli markkinoinnin ohella tärkein keino lisätä kuvauskeikkojen määrää. Voin auttaa siinä, että nettisivusi näkyvät Googlessa juuri niille ihmisille, jotka haluat asiakkaaksesi.

SEO JA MARKKINOINTI VALOKUVAAJILLE

06

Sun asiakkaat eivät tule muistamaan sitä mitä sanoit, mutta muistavat sen, miltä kaikki tuntui. Mentoroinnissa autan sua nostamaan sun asiakkaiden kokemuksen seuraavalle tasolle ja kerron myös miten he antavat juuri sellaista palautetta mitä tarvitset.

"Jaakon ansiosta osasimme keskittyä juuri niihin asioihin, jotka olivat meille merkityksellisiä ja hän osasi antaa arvokkaita vinkkejä, mm. millaisen muiston puolisolle luo niin hääpäivästä."

Unohtumaton asiakaskokemus ja kuvauksen merkityksellisyys

05

Vaikka teknologia kehittyy, sommittelu on silti yksi niistä asioista, jolla saat ihmisten huomion välittömästi. Kuvan sommitteluun löytyy paljon sääntöjä, jotka on hyvä oppia jo sen takia, että ymmärtää, miksi jokin kuva miellyttää silmää toista enemmän. Kaikki säännöt ovat kuitenkin tehty rikottaviksi ja toisinaan juuri se tekee kuvasta mielenkiintoisen ja auttaa kuvaa (ja sinua) erottumaan muiden joukosta.

SOMMITTELU JA TEKNINEN KUVAAMINEN

04

Mun koen, että mun tehtävä on jo vuosien ajan ollut saada ihmiset tuntemaan jotakin. Oon tehnyt sen puhumalla, kirjoittamalla ja valokuvaamalla. Jos haluat saada ihmiset tuntemaan jotain, et voi vain puhua faktoista, sun on pakko kertoa tarinoita. Kiehtova tarinat ja kommunikointi ovat avainasemassa myynnissä ja brändin erottautumisessa.

EROTTAUTUMINEN KOMMUNIKOINNILLA09

Kaikki, mitä me näytetään ja kommunikoidaan vaikuttaa siihen, millaisia ihmisiä me vedetään puoleemme. Mä autan sua oivaltamaan, kuka on juuri sun unelma-asiakas on ja miten niitä saadaan lisää. Ymmärrän silti hyvin, että joskus tavoite voi olla vain saada lisää asiakkaita ja kokemusta.

Unelma-ASIAKKAIDEN SAAMINEN

08

Sen lisäksi, että olen aloittanut yritystoimintani vuonna 2015 ja auttanut muita kuvaajia tekemään samoin, olen myös erikoistunut elopement-hääkuvauksiin vuonna 2022. Ehkä haluat siirtyä kuvaamaan pelkästään hääkuvauksia tai kenties haluat päästä samaan tilanteeseen kanssani ja kuvata myös elopement-kuvauksia. Ota yhteyttä ja autan sua pääsemään tavoitteeseesi.

YRITYSTOIMINNAN ALOITTAMINEN KUVAAJANA TAI ERIKOISTUMINEN

07

Miten voin auttaa sinua jos olet juuri aloittanut tai jumissa?

Kuvien analysoinnissa katsomme sinut ottamiasi kuvia ja miten niiden vaikuttavuutta voisi kehittää. Toisin sanoen, millä tavalla ottamastasi kuvasta saisi vielä paremman. Voimme myös verrata kuviasi jonkun muun ottamiin kuviin ja voin auttaa sinua pääsemään jossain osa-alueella lähemmäksi juuri sitä kuvaa, jota olet pitkään ihaillut.

Kuvien analysointi - kuinka tulla paremmaksi kuvaajaksi

12

Oon vuosien varrella kuvannut paljon näyttäviä juttuja, mutta vain murto-osa niistä on päätynyt mun sosiaaliseen mediaan tai verkkosivuille. Syitä siihen on lukemattomia, mutta pääpointtina on se, että niiden asioden näyttäminen, joita haluat kuvata on äärimmäisen tärkeää. Ja toisin päin, vältä näyttämästä niitä paikkoja, olosuhteita ja asioita, joita et halua jatkossa kuvata.

Mentoroinnissa katsomme yhdessä, mitkä kuvat toimivat verkkosivuillesi ja mitä asioita tarvitset lisää, jotta pääset kohti tavoitettasi.

PORTFolion rakentaminen ja kuvien valinta verkkosivuille

11

Kuvien käsittely on yksi jutuista, joka erottaa harrastelijan ja ammattilaisen. Kaikki ihmisiä kuvaavat tuskailevat usein mm. ihonsävyjen kanssa. Mentoroinnissa mä voin näyttää vaihtoehtoisia tapoja käsitellä kuvia, ja voidaan esimerkiksi muokata sun omia presettejä niin, että ne edustavat entistä enemmän sun yritystä ja sen visuaalisuutta.

KUVIEN EDITOINTI ja oman editin vieminen tiettyyn suuntaan

10

kuvaajien mentorointipakeit 

Kaikki paketit sisältävät joko videon välityksellä tapahtuvan puhelun tai tapaamisen kasvotusten kanssani. Ei ryhmäpuheluita, epäolennaisia aiheita tai toisen yli kuvaamista.

Kaikkiin paketteihin kuuluu

Valokuvausmentoroinnit sisältävät

valokuvausopetuspaketit

1:1 valmennus

Heitä mulle viestiä Instassa tai lähetä ääniviesti ja autan sua myös puhelun jälkeen! Toki, jos sulla on jo nyt jokin kysymys mielessä, laita mulle DM Instagramissa.

uusi ystävä

Jokaisen puhelun jälkeen saat listan tehtävistä ja selkeät ohjeet, mitä tehdä seuraavaksi. Näin pääset heti kiinni niihin juttuihin, jotka auttavat juuri sua eteenpäin.

selkeät ohjeet, mitä tehdä  

Tämän kahden tunnin valmennustapaamisen aikana sukellamme suoraan ongelmanratkaisuun ja liiketoimintasi sekä brändisi hiomiseen.

Oletko suuntaamassa uudelle alalle tai haluatko erikoistua johonkin tiettyyn kuvausgenreen? Tarvitsetko apua luonnonvalon ymmärryksessä tai sun tyylisten kuvauspaikkojen etsinnässä? Haluatko kertoa parempia tarinoita tai jättävätkö asiakkaat vastaamatta ensimmäisen yhteydenoton jälkeen?

Puhelun päätteeksi saat listan kotitehtävistä ja askeleista, jotka voit ottaa.

Hinta 500€ + alv. 24%. Kuluton osamaksu mahdollinen.

PRO TIP: Vähennä kulut yrityksesi menoissa2H verkossa TAI KASVOTUSTEN TAPAHTUVA MENTOROINTI

Tämän kuuden tunnin valmennustapaamisen aikana pääset kuvaamaan oikeaa paria yhdessä valitsemassamme ympäristössä ja saat kuvat käyttöön heti verkkosivuillesi ja sosiaaliseen mediaan.

Kaipaatko vinkkejä siihen, miten luoda vaikuttavampia kuvia tai miten luot kuviin aidon ja intiimin tunnelman? Tämän mentoroinnin aikana käymme läpi, miten autat ihmisiä olemaan läsnä toisilleen, miten rakennat kommunikoinnilla turvallisen tilan ja miten käytännössä kuvaat kuvia, jotka ovat juuri sinua.

Mentoroinnin lopuksi annan listan tehtävistä ja selkeät ohjeet, mitä tehdä seuraavaksi, jotta pääset tavoitteisiisi.

Hinta 1200€ + alv. 24%. Kuluton osamaksu mahdollinen.

PRO TIP: Vähennä kulut yrityksesi menoissa6H KASVOTUSTEN TAPAHTUVA MENTOROINTI

Tämän neljän kuukauden intensiivijakson aikana tapaamme tai juttelemme videopuhelun välityksellä neljä kertaa (4 x 2 tuntia) eli kerran neljässä viikossa. 

Ilmaisen alkukartoituksen jälkeen menemme suoraan asiaan. Annan käytännön ohjeet siihen, miten viet verkkosivusi, portfoliosi ja sosiaalisen median kommunikoinnin uudelle tasolle.

Jokaisen puhelun tai tapaamisen jälkeen saat listan tehtävistäsi ja selkeät ohjeet, mitä tehdä seuraavaksi, jotta pääset tavoitteisiisi.

Intensiivimentorointeja tarjolla rajoitettu määrä.

Hinta 2000€ + alv. 24%.  Kuluton osamaksu mahdollinen.

PRO TIP: Vähennä kulut yrityksesi menoissa.

4kk verkossa tai kasvotusten tapahtuva intensiivimentorointi 

kolme vaihtoehtoa mentoroinnille

Mitä mentorointi maksaa?

Mä tiedän omasta kokemuksesta, että on paljon helpompi ostaa konkreettisia asioita, kuten uusi kamera tai objektiivi ja ajatella, että se vie uudelle tasolle.

Ne yksilömentoroinnit, joihin olen itse sijoittanut rahaa, ovat aina olleet paljon arvokkaampia kuin olisin osannut kuvitella. Olen ihan varma, että mentorointi on paras ratkaisu sulle jos:

  • Tunnet, että et pääse jollakin kuvauksen osa-alueilla sille tasolle, jolle haluat

  • Et ole varma, mihin kannattaisi keskittyä liiketoiminnassasi

  • Et tiedä, miten saisit unelma-asiakkaitasi tai ylipäätään uusia asiakkaita

  • Kaipaat vinkkejä käytännön kuvaamiseen, ihmisten rentouttamiseen ja tietynlaisen fiiliksen saamiseksi

  • Et tiedä miten voisit luoda vaikuttavampia ja merkityksellisempiä kuvia tai kaipaat vinkkejä kuvien käsittelyyn tai oman tyylin löytämiseen

  • Haluat muuttaa yritystoimintaasi tai olet juuri perustanut yrityksen

  • Kaipaat vinkkejä verkkosivujen, portfolion tai sosiaalisen median kanssa


Onko mentorointi paras ratkaisu juuri minulle?

LÄHETÄ

Kerro, miten voin auttaa?

Thank you for your message!

I will get back to you within 48 hours. If you don't hear from me, get in touch via email or hit me up on Instagram.

Talk soon,
Jaakko

Jussi Rihto, häävalokuvaaja

Jaakon aidosta intohimosta ja kattavasta kokemuksesta alalla kertoo kaikki nuo mentoroinnin aihealueet, joista kukaan ei edes puhu, saati sitten tarjoa apua. 

Jussi Rihto, häävalokuvaaja

Mentorointi Jaakon kanssa oli korvaamaton boosti omalle kuvausuralleni. Mentoroinnin ansiosta pystyin jo alussa kuvaamaan kovalla tasolla ja keskityin heti oikeisiin asioihin.

Jussi Rihto, häävalokuvaaja

Jos oot kahden vaiheilla mentoroinnin suhteen, juttele Jaakon kanssa edes lyhyesti, koska se on varmasti sun paras sijoitus koko vuonna.

Mitä mentoroitavat sanovat

LÄHETÄ

Mä haluan aidosti auttaa, joten jutellaan 20min puhelu ja kartoitetaan niitä osa-alueita, joissa voin auttaa. Puhelu ei sido mihinkään. En malta odottaa, että saan sulta viestin!

Mentoroinnin kartoitustarve on ilmainen

Kiitos kun otit yhteyttä!

Vastaan kaikkiin viesteihini 48 tunnin kuluessa. Jos et ole kuullut minusta siihen mennessä, ota yhteyttä Instagramissa.

Jutellaan pian,
Jaakko