häät ulkomailla - parhaat maat mennä intiimisti naimisiin euroopassa

Olet todennäköisesti nähnyt lukuisia blogitekstejä, joissa ihmiset vain listaavat häihin liittyviä paikkoja antamatta mitään hyödyllistä tietoa tai omaa ainutlaatuista näkökulmaansa häihin. No, haluaisin ajatella, että tämä ei ole yksi niistä.

Ensiksi, kuten luultavasti tiedät, Eurooppa on valtava maanosa, mikä tarkoittaa, että Pohjois-Norjan vuonoilla kannattaa todennäköisesti pukea ylle villapaita, kun taas aurinkoisella Välimeren rannikolla on parasta karata vihille tyylikkäässä kesämekossa. Tässä blogikirjoituksessa esittelen suosikkipaikkani Euroopassa häävalojen vaihtamiseen ja selitän, miksi jotkut lokaatiot ovat suosikkejani mikrohäille ja naimisiin karkaamisiin. Mutta ensin vastaan kysymykseen: miksi mielestäni kokemuksesi on tärkeämpi kuin se paikka, jossa menet naimisiin?

miksi kirjoitin mielestäni jotain hieman erilaista?

Julkaistu 23.11.2023.

Näin järjestät häät ulkomailla

Kun katsotte valokuvianne, haluan teidän näkevän koko teidän tarinan. Tarinan siitä, miten lupauduitte toisillenne loppuelämäksenne, sen rakkauden, jonka tunsitte, yhteyden, suuret seikkailut, joita koitte yhdessä sinä päivänä. Jos tunnette sen sillä hetkellä, tunnette sen myöhemmin kuvia katsellessanne. Se on mulle kaikkein tärkeintä.

Jos olette yhtään kuin minä, olette nähneet monia upeita paikkoja häille, mutta joskus mietitte, kuinka aitoja nuo paikat ovat. Häävalokuvaajana haluan tallentaa kuvia, jotka näyttävät paikat sellaisina kuin ne ovat, ilman että ihmisiä on poistettu kuvista (sillä viimeinen asia, mitä te kaksi haluatte, on olla jonossa ihmisten takana ottaaksemme kuvan paikassa, joka Instagramissa näyttää syrjäiseltä). Kun olette oikeasti vain kahdestaan, koette myös yhteyttä luontoon ja siitä kaikesta on myös paljon helpompi nauttia.

täydellinen Lokaatio vs teidän muistonne

Minäpä koitan selittää: Voin luoda älyttömän siistin Instagram-kuvan vuoren huipulla asettelemalla teidät täydellisesti ja naurattamalla teitä "emotionaalisen hetken" tallentamiseksi. Mutta kun katsotte kuvaa myöhemmin, muistatte vain sen hölmön vitsin, jonka kerroin, ja epämukavuuden, joka tuli keinotekoisesta poseerauksesta.

Mä en halua mitään sellaista teille. Sen sijaan haluan, että olette omia itsejänne ja keskitytte kokemukseen, hetkiin ja muistojen luomiseen. Voimme silti kiivetä sen vuoren huipulle yhdessä tai löytää paikan järven rannalta. Mutta ne eivät ole vain valokuvan taustoja; ne ovat tarinanne palasia. Joten lupaan, ettemme tee mitään pelkästään valokuvien vuoksi. Teemme kaiken ennen kaikkea teidän kokemuksen vuoksi.

Miksi muistot ovat niin tärkeitä?

Niin kauan kuin olen ollut valokuvaaja, olen ollut sitä mieltä, että muistosi hääpäivästäsi ovat tärkeämpiä kuin valokuvat. Sen sijaan, että ottaisit inspiraatiota niistä upeista kuvista, joita näet pariskunnista Instagramissa tai Pinterestissä, haluan sinun ajattelevan pääasiassa yhtä asiaa: miltä haluatte tuntea toisianne kohtaan, kun katsotte myöhemmin hääkuvianne?

Mitä haluatte muistaa?

Miksi kokemuksesi on tärkeämpää kuin se paikka, jossa menet naimisiin?

Mikä oikeasti on tärkeää

Parhaat palveluntarjoajat varataan usein yli vuosi tai pari etukäteen, joten voi olla hyvä miettiä, koska ja missä järjestyksessä asioita varaa. Jos olette joustavia hääpäivän suhteen ja haluatte jonkun tietyn palveluntarjoajan häihinne, on mahdollista ensin kysyä, mitkä viikonloput hänelle sopivat ja etsiä vasta sen jälkeen hääpaikkaa.

Jos häitä juhlitaan maamme rajojen ulkopuolella, hääkutsut on syytä lähettää tarpeeksi ajoissa. Kun häistä kertoo ajoissa, useammat vieraat pystyvät järjestämään matkan kohteeseenne. Osaa vieraista saattaa joutua pehmittämään ajatukseen, että häät ovat ulkomailla. Joskus suunnitelmat vaihtuvat, joten hääsivusto saattaa olla kätevä paikka, jonne on mahdollista päivittää hääinfoa tai viime hetken ohjeita kohteeseen saapuville.

Ole ajoissa

Vuosien varrella olen huomannut, että vaikka Helsingistäkin ja pääkaupunkiseudulta löytyy upeita hääpaikkoja mikrohäille, esimerkiksi juhlapaikan läheltä ulkoa ei välttämättä löydy näyttäviä vihkipaikkoja. Ulkomailla häiden järjestäminen ulos onnistuu myös luottavaisemmin, koska sää ei ole yhtä ennalta arvaamaton kuin Suomessa. Toki vaihteleviin sääoloihin on syytä siitä huolimatta varautua.

Häiden tunnelmaan voi vaikuttaa monella tavalla, mutta yksi iso vaikuttava asia on vierasmäärä. Mitä isommat häät ovat, sitä tärkeämpää on mielestäni vaalia intiimiä tunnelmaa. Vilkaise tästä, miten häistä voi suunnitella intiimit.

Vaikka haluaisi naimisiin ulkomailla, kannattaa silti muistaa ettei häiden tarvitse olla toisella mantereella. Ulkomailta hääpaikan varaaminen saattaa kuitenkin tulla edullisemmaksi, sillä samalla hinnalla, jolla Suomesta varaa yhden päivän, voi esimerkiksi Keski-Euroopasta saada varattua villan koko viikoksi. 

Olosuhteet ja hääpaikat ulkomailla

Häät ulkomailla voivat olla ratkaisu, jossa on monta hyvää puolta. Naimisiin ulkomailla meneminen ei pelkästään mahdollista teille matkaa uuteen kohteeseen (tai johonkin lempikohteeseenne), vaan parhaimmillaan se mahdollistaa teille häiden ja häämatkan yhdistämisen.

Jos aiotte kutsua vieraita häihinne, häät ulkomailla voivat mahdollistaa paljon asioita, jotka eivät välttämättä ole mahdollisia Suomessa. Kun menimme vaimoni kanssa naimisiin muutama vuosi sitten, yritin epätoivoisesti jutella kaikille vieraillemme yhden päivän aikana. Kun sitten myöhemmin olin ulkomailla ystävieni häissä, huomasin miten helposti viikonloppuun pystyi yhdistää hääparin kahdenkeskisen päivän luonnossa, edellisenä päivänä tervetuliaismaljan tai illallisen vieraiden kanssa ja häiden jälkeen esimerkiksi yhteisen aamiaisen tai brunssin. Parhaimmillaan reissuun voi myös yhdistää 


Kokemus ja tunnelma

Häät ulkomailla - vinkit valokuvaajan näkökulmasta

Miksi NAIMISIINMENO ulkomailla tuntuu erilaiselta?

Helpoin vaihtoehto yleensä on mennä virallisesti Suomessa naimisiin ja järjestää symbolinen seremonia kohdemaassa.

Osa hääpareista kysyy muodolliseen vihkimiseen puhujaksi ystävää tai sukulaista, mutta sen voi suorittaa myös paikallinen virkamies tai pappi. Mun mielestä kaikista mieleenpainuvimmat seremoniat ovat tapahtuneet pelkästään hääparin välillä, kuten tässä kuvassa. Sen hyvä puoli on se, että vihkiminen voi olla mihin vuorokaudenaikaan tahansa ja se mahdollistaa esimerkiksi vaelluksen jonnekin hieman eksoottisempaan paikkaan. Sermonia on mahdollista saada muistuttamaan hyvin paljon virallista vihkimistä. Intiimin tunnelman luomiseksi suosittelen vihkivaloja, jotka voi lukea kahdestaan toisilleen.

Vaihtoehto 3: symbolinen vihkiminen

Monissa maissa siviilivihkiminen on ainoa juridinen tapa mennä naimisiin. Sen jälkeen on kuitenkin mahdollisuus pyytää kirkollinen avioliiton siunaus. Siunauksen voi toimittaa kuka tahansa Suomen ev.lut. kirkon pappi, sillä kirkollinen siunaus ei ole juridinen toimitus eikä siihen vaadita erillistä vihkilupaa. Avioliiton siunaaminen muistuttaa hyvin paljon kirkollista vihkimistä, sillä suurin ero on kysymysten sanamuodossa. 

Jos pappi ei kuitenkaan tunne teitä entuudestaan, hän tarvitsee todistuksen, että olette jo vihitty avioliittoon. Tähän käy esimerkiksi virkatodistus, josta näkyy perhesuhteet.

Vaihtoehto 2: Siviilivihkiminen (ja avioliiton siunaus)

a) Suomalainen pappi vihkii ulkomailla
Kirkollinen vihkiminen on mahdollista, jos ainakin toinen puolisoista on Suomen ev.lut. kirkon konfirmoitu jäsen. Sen lisäksi toisen on kuuluttava johonkin kristilliseen kirkkoon tai uskontokuntaan. Jokainen ev.lut. kirkon pappi voi vihkiä Suomen rajojen sisäpuolella, mutta ei niiden ulkopuolella. Tämä on syytä pitää mielessä, jos on ajatellut pyytää tuttua pappiystävää matkalle mukaan vihkijäksi. Osalla siirtolais- ja turistipapeista on kuitenkin vihkimisoikeus kohdemaassaan. Lista maista ja papeista tämän tekstin lopussa. 

b) Kohdemaan pappi vihkii
Kaikki Suomen kansalaiset voivat solmia avioliiton kohdemaan lakien ja määräysten mukaisesti. Tällöin vihkimisen suorittaa kohdemaan pappi. Siinä tapauksessa myös avioliiton esteiden tutkinta tapahtuu kohdemaan lakien ja määräysten mukaan. Kirkollinen vihkiminen on mahdollista Pohjoismaiden lisäksi ainakin Australiassa, Englannissa, Espanjassa, Kreikassa ja Virossa.

Vaihtoehto 1: Kirkollinen vihkiminen

Vihkiminen ulkomailla - voiko suomen ulkopuolella mennä virallisesti naimisiin?

Yleisesti ottaen hääparilla on kolme vaihtoehtoa kun he järjestävät häät ulkomailla

Kirkollinen ja siviilivihkiminen ovat mahdollisia Pohjoismaiden lisäksi Australiassa, Englannissa, Espanjassa, Kreikassa ja Virossa. Esimerkiksi Espanjassa kirkollisen vihkimisen vaatimus on, että vähintään toisen tulee olla vakinainen asukas, mutta Malagan läheisyydestä löytyy aurinkorannikon seurakunta, josta löytyy suomalainen pappi, jolla on vihkioikeus ulkomailla. Toinen puolisoista ei kuitenkaan voi olla espanjalainen, sillä paikalliset vihkivät itse omat kansalaisensa. Lisää tietoa, jos suunnitelmissa on häät Espanjassa täällä.

Pakollinen siviilivihkiminen on voimassa mm. Belgiassa, Hollannissa, Italiassa, Itävallassa, Portugalissa, Ranskassa, Saksassa ja Sveitsissä. Kirkollinen vihkiminen Italiassa on mahdollista vain, jos ainakin toinen osapuoli on katolinen, sillä useimmilla Italiassa toimivilla luterilaisen/protestanttisen kirkon papeilla on oikeus suorittaa ainoastaan avioliiton kirkollinen siunaaminen. 

Kanadassa on mahdollista solmia avioliitto sekä kirkollisena että siviilivihkimisenä. Eri provinsseilla on kuitenkin oma lainsäädäntönsä. USA:n eri osavaltioilla on oma lainsäädäntönsä. Useimmissa on mahdollisuus sekä kirkolliseen että siviilivihkimiseen.

Näissä maissa on mahdollista mennä naimisiin Suomen viranomaisen edessä:
Espanja, Iso-Britannia, Kreikka, Norja, Saksa, Thaimaa ja Yhdysvallat.


Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon kun menee naimisiin ulkomailla?

Vihkioikeus vaihtelee maakohtaisesti, joten tässä hieman kootusti tietoa asiasta.

Kuulostaako monimutkaiselta? Sen ei tarvitse olla.

Joissakin Euroopan maissa laillisen avioliiton solmiminen on suoraviivaisempaa kuin toisissa. Joskus symbolinen seremonia voi olla käytännöllisempi tai jopa pakollinen vaihtoehto ulkomaalaisille, jotka vierailevat maassa. Aina kun ilmoitan uudesta elopement-lokaatiosta, kerron parhaan vaihtoehdon kyseiselle Euroopan maalle.

Symbolisen seremonian merkittävin etu on, että voit järjestää seremonian missä tahansa haluatte. Lisäksi voit muokata sitä niin, että paikalla ovat vain te kaksi tai joku (palkattu viranomainen, ystävä tai perheenjäsen), joka tekee koko prosessista teille hieman ainutlaatuisemman.

Vaikka allerkirjoittaisit paperit Suomessa ja menisit paperilla naimisiin, hääpäivänne ei tarvitse olla kyseisenä päivänä. Voit sen jälkeen viettää kerran elämässä -elopement häät jossakin täydellisessä kohteessa.

Färsaaret ovat Pohjois-Atlantin parhaiten varjeltu salaisuus, missä meri syleilee karuja kallioita. Naimisiinmeno Fäärsaarilla on täydellinen vaihtoehto niile, jotka kaipaavat intiimiä seikkailua. Tämä saaristo tarjoaa ikivanhoja näköaloja, jotka ovat mystisen henkeäsalpaavia.

Vaihtoehtoja elopement-häille Färsaarilla:

 1. Gásadalurin kylä ja Múlafossurin vesiputous: Vuoria vasten nojautuva Gásadalurin kylä on kuin sadun sivuilta. Läheltä löytyvä, tunnettu Múlafossurin vesiputous laskeutuu suoraan valtameren syliin. Tämä rauhaisa paikka, vesiputouksen tasaisen äänen kera, luo epätodelliset puitteet elopement seremonialle.

 2. Saksun: Viehättävä kylä, jossa on turvekattoisia taloja ja vuoroveden mukaan muuttuva laguuni. Tämä piilotettu lahti, jyrkkien kallioiden ympäröimänä, tarjoaa intiimiyttä ja yhteyttä luontoon, johon harvat paikat voivat vastata.

 3. Tindhólmur: Asumaton saariluoto, jonka terävät huiput nousevat näyttävästi merestä. Veneellä saavutettavissa olevat koskemattomat maisemat ja panoraamanäkymät ympäröiville saarille, kuten Vágarille ja Mykinesille, tekevät siitä epätodellisen kohteen häille.


Elopement Färsaarilla on kuin astuisi toiseen todellisuuteen – siellä perinteet, myytit ja luonto yhdistyvät taianomaisesti.


Fäärsaaret: koskematonta luontoa keskellä avomerta

Norjan luonto on paikka, jossa maailma tuntuu pysähtyneen. Elopement-häille tämä maa tarjoaa sydämensä ja sielunsa, varsinkin kun poikkeaa tutuilta poluilta ja suuntaa sinne, mihin turistit eivät löydä.

Vähemmän tunnettuja paikkoja pienimuotoisiin häihin Norjassa:

 1. Veggen, Lofootit: Tämä suhteellisen tuntematon vuorenhuippu Lofooteilla on todellinen helmi. Veggenille kiipeäminen tarjoaa panoraamanäkymiä Ballstadin idylliseen kalastajakylään ja Vestfjordin merenlahteen. Unelmien elopement-häät Veggenin huipulla, missä auringonnousu tai -lasku värjää kaiken kullanhohtoiseksi, ovat unohtumattomat.

 2. Steinetinden, Lofootit: Stamsundin lähistöllä sijaitseva Steinetinden on helposti kiivettävä vuorenhuippu, jonka näköalat ovat vertaansa vailla. Huipulle saapuessasi vuonot, vuoret ja saaret levittäytyvät joka suuntaan, tarjoten uskomattoman näyttämön vihkivaloille.

 3. Lovatnet, Etelä-Norja: Jostedal-jäätikön kupeessa lepää Lovatnet-järvi, joka henkii taianomaista kauneutta. Sen smaragdinvihreät vedet kuvastavat ympäröiviä vuorenhuippuja, luoden maanpäällisen paratiisin. Lähiseudun vesiputoukset, kuten Ramnefjellsfossen, lisäävät paikan dramaattisuutta. Pieni hääseremonia Lovatnetin rannalla, luonnon omien äänien säestyksellä, on taianomainen.


Norjassa naimisiinmeno tarkoittaa, että olet luonnonvoimien armoilla. Siellä olet vain pieni osa suurempaa kokonaisuutta, ja sen tuntee erityisesti, kun seisot vuoren päällä ja tuuli puhaltaa mereltä.

Norja: vuonoja and unohtumattomia maisemia

Italia, joka tunnetaan renessanssin ihmeiden ja vilkkaiden torien maana, on myös paikka, jossa luonnon kauneus on säilynyt koskemattomana. Kun päätätte karkaamisen vihreille kukkuloille ja rauhallisiin laaksoihin Italiassa, ette vain avioitu. Te yhdistätte rakkaustarinanne Italian kauneuden kanssa.

Esimerkkejä, jos suunnitelmissa on elopement häät Italiassa:

 1. Dolomiittien vuoristo: Pohjois-Italian taivaita vasten kohoavat Dolomiitit ovat täydellinen alppien keidas. Kuvittele vihkivalojenne kaikuvan Cadini di Misurinan vuoristoalueella, joka on erillään muusta maailmasta, mutta silti henkeäsalpaavan majesteettinen.

 2. Umbrian oliivitarhat: Vaikka eivät ehkä yhtä tunnettuja kuin Toscanan, Umbrian oliivitarhat ja viinitilat tarjoavat taianomaisen ympäristön. Tässä vehreässä ympäristössä ainoat todistajanne voivat olla lehtien kahina ja lintujen laulu.

 3. Gole dell'Alcantaran rotkot, Sisilia: Vuosituhansia sitten syntyneet nämä rotkot Etna-vuoren juurella ovat kuin luonnon oma katedraali, jossa basalttipylväät ja kirkkaat vedet luovat luonnollisen alttarin.


Naimisiin karkaaminen Italiassa ei ole pelkästään visuaalinen kokemus. Italiassa romantiikka ei ole vain teollisuudenala; se on osa elämäntapaa.


Italia: kauniita maisemia and Romanttisia järviä

Suosituimmat paikat mennä naimisiin Euroopassa

Destination wedding lokaatiot Euroopassa

Sveitsin viehätys ulottuu sen ikonisten huippujen ja vilkkaiden kaupunkien ohitse. Sukella matkalle Sveitsin vähemmän tunnettuihin helmiin ja löydä paikkoja, jotka huokuvat romantiikan, rauhan ja luonnon koskemattoman kosketuksen tarinoita. Vaikka olen kuvannut karkaamisia suositummissa paikoissa, kuten Oeschinensee-järvellä (valokuvassa), en todennäköisesti suosittelisi niitä paikkoja, koska ne ovat yleensä hyvin ruuhkaisia. Tämä kuva on otettu juuri ennen auringonlaskua, kun kaikki muut olivat jo lähteneet järveltä.

Kätketyt aarteet, jos menette naimisiin Sveitsissä:

 1. Lago di Saoseo, Val Poschiavo: Alppien sydämessä sijaitseva Lago di Saoseo on usein unohdettu timantti. Tämä sininen järvi, tiheiden metsien ja lehtikuusien ympäröimänä, heijastaa ympäröivien vuorenhuippujen majesteettisuutta. Se tarjoaa rauhallisen ympäristön, sallien luonnon koskemattoman kauneuden ympäröidä teidät vihkipäivänänne.

 2. Flims, Graubünden: Graubündenin kantonissa sijaitseva Flims tarjoaa harmonisen yhdistelmän rauhallisia järviä, tiheitä metsiä ja alppiniittyjä. Hiihtomaineensa ohella Flims on kesäaikaan uskomaton ilmestys sen turkoosin Cauma-järven ja rauhallisen Sveitsin Alppien taustan kanssa, tehden siitä ihanteellisen paikan niille, jotka etsivät sekä seikkailua että intiimiyttä.

 3. Lac de Taney, Valais: Valaisin alueella piilossa oleva Lac de Taney on rauhallinen alppijärvi, vehreiden niittyjen ja majesteettisten vuoristojen ympäröimänä. Maisemallisen vaelluksen jälkeen paikka tarjoaa sopivasti rauhallisuutta, ja lähellä olevat maalaukselliset mökit tarjoavat ripauksen sveitsiläistä maalaistunnelmaa, tehden siitä runollisen lokaation unohtumattomalle hääkokemukselle.


SVEITSI: ALPPIEN TUNNELMAA JA uskomattomia mahdollisuuksia


Maassa, jossa tuli kohtaa jään, geysirit purkautuvat näyttäviin korkeuksiin ja revontulet maalaavat yön, kaikki on mahdollista. Islanti on kenties maailman ainutlaatuisin paikka ja se on yksi parhaista paikoista karata vihille. Kun unohdat turistikohteet, voit löytää paikkoja, jotka näyttävät millainen Islanti todellisuudessa on - karu, kaunis ja yllätyksellinen.

Vähemmän tunnettuja paikkoja häiden viettoon Islannissa:

 1. Stokksnes, Kaakkois-Islanti: Pääteiltä piilossa oleva Stokksnes, dramaattisine mustine hiekkarantoineen, seisoo majesteettisen Vestrahorn-vuoren katseen alla. Tämä hiljainen rannikon alue, jota vuorovedet ja vaihtelevat tunnelmat leimaavat, tarjoaa henkeäsalpaavan tunnelman teidän vihkivaloillenne.

 2. Hellulaugin kuuma lähde, Länsivuonot: Länsivuonojen karuissa maastoissa piilotteleva Hellulaugin geoterminen vesi kutsuu seikkailijoita. Tämä luonnonlämmin lähde, josta on näkymät vuonoon ja joka on kaukana kaupungin melusta, tarjoaa rauhaisan paikan. Kuvittele, kuinka sukellatte sen lämpimään syleilyyn valojen jälkeen, juhlien sitoutumistanne luonnon ihmeiden keskellä.

 3. Fauskasandurin musta hiekkaranta, Itä-Islanti: Tutuilta polulta poiketen Fauskasandur paljastaa laajan alueen samettista mustaa hiekkaa, joka kontrastoi rajua Atlantin horisonttia vasten. Se on ykkösvalinta niille, jotka etsivät rauhallista, mutta uniikkia paikkaa vihille karkaamiseen.

Vaikka pienet hääkokemukset Islannissa ovatkin jo erittäin suosittuja, se on silti täysin toisesta maailmasta. On hyvä muistaa, että Islannin sää voi olla erittäin ankara, joten varmista, että kuvaajallasi on B ja C vaihtoehdot valmiina.

Islanti: Häät tulen ja jään maassa

Skotlannin ylämaiden sumusta Loch-järvien heijastuksiin, Skotlanti on kuin luotu paikka uniikille hääkokemukselle. Tämä maa erottuu edukseen tunnelmallisten hääkohteiden joukossa, yhdistäen raakaa luonnonkauneutta ja historiaa.

Vähemmän tunnettuja paikkoja, jos suunnitelmissa on häät Skotlannissa:

 1. Rannoch Moor, Keski-Ylämaat: Jos et halua mennä naimisiin tunnetussa turistikohteessa, kannattaa harkita Rannoch Moorin upeaa ympäristöä. Karujen vuorten ja tyynien pikkujärvien ympäröimänä tämä avara erämaa, jossa nummet peittyvät kanervaan, tarjoaa ikimuistoisen ympäristön, kaukana turisteista.

 2. Sandwood Bay, Sutherland: Skotlannin äärimmäisessä pohjoisessa sijaitseva Sandwood Bay kätkee sisäänsä mailin pituisen kullanhohtoisen hiekkarannan, jota korkeat kalliot ja dyynit syleilevät. Syrjäiselle rannalle pääsee vain kävellen ja siellä on tilaa todelliselle kahdenkeskisyydelle.

 3. Kilmartin Glen, Argyll: Tämä vehreä laakso, joka on täynnä muinaisia kivimuodostelmia, hautaröykkiöitä ja seisovia kiviä, kutsuu niitä, jotka etsivät elopement-paikaltaan syvyyttä ja mystiikkaa.


Intiimit häät Skotlannissa on paljon enemmän kuin vain paikka; se on elämys, aikamatka ja syvällinen kosketus maan sisimpään.


Skotlanti: seikkailuja ikivanhoilla ylämailla

Tässä on yksi esimerkki siitä, miten etsin uniikkeja paikkoja hääkokemuksille: Ensiksi etsin kuuluisia paikkoja ja lisään ne kartalle. Tämän voi tehdä esimerkiksi käyttäen Google Mapsia. Sen jälkeen alan tutkia alueita lähellä tai kaukana suosituista paikoista käyttäen Google Mapsin satelliittinäkymää ja etsin elementtejä, joita rakastan eniten. Saatat yllättyä, kuinka monta upeaa paikkaa on olemassa, mutta ne saattavat olla hieman vaikeammin saavutettavissa tai lähellä ei ole kätevää parkkipaikkaa. Olen kuitenkin vuosien varrella huomannut, että pieni vaivannäkö tekee asioista mieleenpainuvampia. Käytän myös joitakin todella siistejä sovelluksia ainutlaatuisten paikkojen etsimiseen ja luonnonvalon suunnan arvioimiseen ennen paikkoihin itse tutustumista, mutta säästän teidät tällä kertaa nörttijutuilta.

On todella tärkeää, että te saatte olla paikassa, jossa te saatte keskittyä toisiinne, mutta paljon tärkeämpää on tehdä asioita, jotka tekevät kokemuksestanne parina merkityksellisen. Autan teitä nostamaan kokemuksensa uudelle tasolle.

Ja vielä lopuksi, mitä luulet: kuvasinko tämän hetken tunnetulla vai syrjäisellä rannalla?

MITEN ETSIN lokaatiot hääkokemuksille?


Uskon, että kaikista aidoimmat hetket tapahtuvat kaukana muista ihmisistä, paikoissa, joissa voit hengittää syvään ja tuntea olosi vapaaksi. Näissä paikoissa on helppo olla 100% oma itsensä, läsnä ja siinä hetkessä - vain toisianne varten.

Haluan, että muistatte kaikki ne uskomattomat maisemat juuri sellaisina kuin ne ovat, ilman, että ihmiset on jälkikäteen editoitu pois (koska tiedän myös, että viimeinen asia, mitä te kaksi haluatte, on jonottaa jossain vain saadaksenne kuvan suositussa paikassa, joka sosiaalisessa mediassa näyttää syrjäiseltä).

Maissa kuten Islannissa ja Norjassa on paljon ikonisia paikkoja. Olette luultavasti nähneet kuvia noista paikoista, jotka näyttävät olevan kaukana ihmisistä, mutta todellisuudessa ne ovat niin täynnä ihmisiä, ettet edes uskoisi sen olevan sama paikka, jonka alun perin näit Instagramissa. Voit yrittää välttää ongelman vierailemalla näissä paikoissa sesongin ulkopuolella tai aikaisin aamulla, mutta on olemassa parempiakin vaihtoehtoja.

MITÄ ottaa huomioon, JOS HALUAT KARATA naimisiin EUROOPASSA?


Miksi en suosittele turistikohteita, jos menet naimisiin ulkomailla?

Näin työskentelen valokuvaajana

Jos haluat todella tuntea olevasi läsnä, ei ole parempaa paikkaa kuin pohjoinen. Paikat kuten Lofootit, Färsaaret tai Lappi ovat täysin luonnon armoilla. Siellä luonnon voimat asettavat rytmin, ja me ihmiset olemme vain pieni osa kaikkea. Ja voit tuntea tämän syvällä sielussasi, kun seisot voimakkaan merenkäynnin äärellä tai yhdellä hiljaisista järvistä, tai kun matkaat laajojen avointen tuntureiden halki ja tutkit luonnon karua, raakaa kauneutta pohjoisessa. Pohjoinen ei ole vain romanttinen pakopaikka uskomattomine maisemineen. Se on paras paikka tyhjentää mielesi arkipäivän kiireistä ja antaa jokapäiväisen stressin haihtua. Pohjoinen saa meidät näkemään, mikä elämässä on todella tärkeää, ja silloin toissijaisilla asioilla ei ole merkitystä.

Ja mulle, tämä keskittyminen niihin asioihin, jotka todella merkitsevät, tekee näistä pohjoisen paikoista ihanteellisen sijainnin mennä intiimisti naimisiin. Niissä avoimissa, majesteettisessa maisemissa, kaukana suurista kaupungeista, kaikki huomio kiinnittyy vierellä olevaan ihmiseen. Ja se on pohjoisen salaisuus.

MIKSi POHJOIS-EUROOPPA ON mielestäni PARAS PAIKKA INTIIMEILLE hääkokemuksille?


Paras on paikka mennä naimisiin ulkomailla?

Rakastan pohjoista sen kovasta tuulesta ja epävakaisesta säästä huolimatta. Pitkät päivät kesällä, sumuiset syysaamut, myrskyiset tuulet ja sade syksyllä - se kaikki on osa pohjoisen taikaa. Itse asiassa rakastan pohjoista ei vain siitä huolimatta vaan myös sen sään takia. Harmaat taivaat ja ripaus sadetta tekevät päivistä paljon mieleenpainuvampia kuin "täydellisen" sininen taivas ja aurinko. Se lisää aitoutta. Seikkailun tunnetta. Se on osa pohjoisen sielua.

Pohjoinen tekee kaikesta ikimuistoista

Me elämme ajassa, jossa tehokkuus ja nopea vauhti ovat tärkeitä asioita. Tämän seurauksena monet ihmiset muuttavat suuriin kaupunkeihin (Suomessa pääkaupunkiseudulle). Siksi syrjäisissä ja vaikeapääsyisissä maaseutukohteissa on jotain erityisen viehättävää. Ne ovat paikkoja, joissa maisemat ovat olleet samanlaisia vuosisatojen ajan. Se tehokkuus ja mukavuus, jotka ihmiset etsivät muualta, on näissä paikoissa merkityksetöntä. Nopeasti jonnekin pääseminen ei ole tärkeää siellä, koska itse matka on se juttu, ei määränpää. Elämä näillä syrjäisillä seuduilla tuntuu rehellisemmältä.


Kaikki tuntuu aidommalta

ON HELPOMPI OLLA TÄYSIN läsnä hetkessä


Uskon, että useimmat pariskunnat, jotka yrittävät päättää, missä menisivät naimisiin, eivät etsi pelkästään kauniita maisemia. Täydellinen paikka häille ei luultavasti ole se, jonka löydät heti Google-haulla. Tämä johtuu siitä, että nämä paikat ovat usein todella ruuhkaisia, ja vaikka luuletkin, että kauniit vesiputoukset ovat syrjäisiä, todellisuudessa näiden upeiden maamerkkien vieressä myydään kahvia ja matkamuistoja. En sano, että siinä olisi jotain vikaa, mutta se ei todennäköisesti ole se kokemus, jonka haluat saada hääpäivänäsi.


Olen ollut monta kertaa tilanteessa, että pariskunnat haluavat mennä naimisiin tietyssä paikassa, mutta koska heillä ei ole kokemusta juuri siitä paikasta, he suunnittelevat häitään vähemmän ideaaliin vuodenaikaan. Auttaakseni tässä päätin kääntää prosessin ympäri ja tarjota intiimejä hääkokemuksia Pohjois-Euroopaan upeimmissa lokaatioissa koko päivän tai monta päivää kestävinä kokemuksina.

Mutta vastatakseni kysymykseen; se riippuu paikasta. Talvihäät kylmimpään aikaan vuodesta voi näyttäytyä kylmänä ja pimeänä, erityisesti jos et ole tottunut olemaan ulkona pakkasessa. Mutta vain muutama kuukausi myöhemmin päivät ovat paljon lämpimämpiä, ja luonnonvaloa on yleensä runsaasti, mikä tekee kokemuksesta paljon paremman.

Toisaalta, jos valitsee ajankohdan oikein kesällä, et näe hyttysiä tai turistiryhmiä, ja pääset kokemaan Pohjoismaiden kauneimmat paikat kahdestaan puolisosi kanssa.

Mikä on paras vuodenaika mennä naimisiin Pohjois-Euroopassa?

Kun järjestät mikrohäät tai menet salaa naimisiin ulkomailla, on tärkeää tehdä seremoniasta juuri teille sopiva. Hääseremoniaan voi sisällyttää paikallista kulttuuria esimerkiksi musiikin tai vaatetuksen avulla, mutta myös symboliset rituaalit, kuten hand-fasting (kuvassa) tai puun istuttaminen ovat hyviä vaihtoehtoja. 

Voitte myös kirjoittaa toisillenne omat häävalat tai kertoa muuten, mitä arvostatte toisissanne. Yksi vaihtoehto on myös esitellä kulttuuria ruokavaihtoehtojen kautta päivänne aikana. Lopuksi, merkityksellisen toiminnan sisällyttäminen tähän jo merkittävään tilaisuuteen tekee siitä entistä ikimuistoisemman.

Varauksen jälkeen lähetän teille lisää ideoita, miten voitte räätälöidä hääseremonianne ulkomailla, ja jos teillä on erityisiä kysymyksiä seremonioista tai vihkimisestä, heittäkää mulle viestiä!

KUINKA teet seremoniastasi uniikin ja persoonallisen? 


Suunnitellaan kokemuksesi yhtä ainutlaatuisiksi kuin olet itse

Elopement ceremony tips

Suosittelen, että ajattelette ensin, mitkä elementit vetävät teitä puoleenne ja sitten harkitsette, haluatteko virallisen vihkimisen vai onko symbolinen seremonia teille intiimimpi ja henkilökohtaisempi valinta. En jättäisi esimerkiksi Sveitsiä pois laskuista, vaikka virallisesti naimisiin meno siellä on teille todennäköisesti mahdotonta.

Tanska on erinomainen vaihtoehto sen rennon avioliittolainsäädännön vuoksi. Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat Italia, Itävalta, Norja ja Islanti. Niille, jotka etsivät jotain hieman vähemmän suosittuja paikkoja, suositelen tutustumaan Montenegroon, Sloveniaan, Färsaariin ja Skotlantiin.

MIKÄ ON HELPPOIN PAIKKA mennä naimisiin EUROOPASSA?

Kuvauspakettini & UKK

Mitä hääpaketeja tarjoan?

Ehdottomasti! Ensinnäkin, olen 100% varma, että naimisiin karkaaminen on intiimein ja merkittävin tapa kunnioittaa suhdettanne ja juhlistaa yhteisen elämänne alkua. On tärkeää, että teidän hääpäivä tuntuu juuri teiltä.

Toiseksi, ehdotan majoitusvaihtoehtoja, aktiviteetteja ja lokaatioita seremonialle ja autan teitä luomaan unohtumattoman kokemuksen, mutta päivän pitää olla 100%:sti teille sopiva. Lopulliset päätökset ja valinnat saatte tehdä itse.

Autatko meitä suunnittelemaan unelmiemme hääpäivän?

Kalenterissani on rajoitetusti tilaa à la carte -häille, mutta haluaisin ehdottomasti olla osa päiväänne. Ota yhteyttä, ja katsotaan miten se saadaan onnistumaan!


Suunnittelemme naimisiinmenoa lempimaassamme tai vanhempieni takapihalla, mutta rakastamme tyyliäsi. Voitko kuvata juhlamme siellä?

Tarjoan intiimejä hääkokemuksia ennalta määritetyissä lokaatioissa vuoden ympäri koko päivän tai usean päivän paketteina. Jos et ole varma, miksi teen näin, lue ensin tämä.

Ilmoitan uusista lokaatioista ensin sähköpostilistalaisilleni ja muutama päivä sen jälkeen Instagramissa. Varmistaakseni, että kokemuksesi on mahdollisimman hyvä, jokaisella hääkokemuksella on rajallinen saatavuus.

Liity sähköpostilistalleni päästäksesi alkuun ja laita minulle viestiä milloin tahansa, kun siltä tuntuu.

sinulla on "destinations" sivu valikossasi. Mitä se tarkoittaa?

Tietenkin! Kannattaa kuitenkin muistaa, että vieraiden kutsuminen intiimiin hääpäiväänne voi hieman muuttaa kokemustanne. Tällaisissa tilanteissa suosittelisin suunnittelemaan useamman päivän matkan, jonka aikana voitte myös nauttia intiimeistä hetkistä puolisosi kanssa kahdestaan samalla kun juhlistatte sitoutumistanne perheenne kanssa.

Jos päätätte kutsua ystäviä tai perhettä tähän elopement-häihinne, on tärkeää, että he ymmärtävät ettei kyseessä ole perinteinen hääpäivä.

Voimmeko ottaa perheemme mukaan?

Lue lisää minusta

Moi, mun nimi on Jaakko. Me mentiin muutama vuosi sitten vaimoni kanssa naimisiin melko perinteisesti. Silloin se tuntui parhaalta päätökseltä. En kuitenkaan ihan täysin ymmärtänyt, kuinka tunteellinen oma hääpäivä olisi ja kuinka vaikeaa olisi olla 100% oma itseni. Me emme saaneet hääpäivästä merkityksellistä kokemusta kahdestaan, koska ollaan aika itsetietoisia ison ihmisjoukon edessä ja välitämme liikaa siitä, miltä muista tuntuu. Nyt on helppo sanoa, että meidän olisi pitänyt mennä pienesti naimisiin.

Haluan auttaa kaikkia tulevia hääpareja oppimaan mun kokemuksistani ja ymmärtämään, että he voivat suunnitella merkityksellisen päivän, jonka keskiössä on oma kokemus.

Merkityksellisten kokemusten valokuvaaja

Täyttämällä tämän yhteydenottolomakkeen vahvistat, että olet lukenut ja hyväksyt tietosuojakäytäntöni.

Lähetä

Onko sinulla kysymyksiä, ideoita tai ajatuksia? Haluatko aloittaa kokemuksenne suunnittelun? Haluatko, että kuvaan elopement-häänne jossain muualla Euroopassa? Lähetä viesti ja jutellaan. En malta odottaa, että kuulen sinusta!

Unelmoitko elopement-kokemuksesta?

Thank you for your message!

I will get back to you within 48 hours. If you don't hear from me, get in touch via email or hit me up on Instagram.

Talk soon,
Jaakko

submit

ota yhteyttä

Kiitos viestistäsi!

Palaan sinulle viimeistään 48h kuluessa. Jos et saa vastausta, lähetä viesti Instagramissa.
Jutellaan pian,
Jaakko