Parhaat häätilat valokuvaajan näkökulmasta

TOP 10 kauneimmat hääpaikat: Helsinki

Vaikka valokuvaan nykyään lähinnä pieniä hääkokemuksia, Helsingin parhaat häätilat ovat tulleet tutuksi viimeisen kymmenen vuoden aikana, joten ajattelin päivittää vuonna 2019 kirjoittamani blogitekstin uuden vuoden kunniaksi. Näitä hääpaikkoja voin varauksetta suositella - sekä palvelun että visuaalisuuden näkökulmasta.

Perinteisiä häitä suunnitellessa hääpaikka on yksi tärkeimmistä asioista. Harva hääpari tulee ajatelleeksi, että hääpaikan puitteet saattavat mahdollistaa asioita ja kokemuksia, jotka eivät ole mahdollisia joka paikassa. Hääpaikkoja selatessa suosittelenkin tutustumaan hääpaikan ympäristöön: Voiko vihkiminen olla hääpaikan lähistöllä luonnossa? Pystyvätkö vieraat viettämään hääpaikan ulkopuolella aikaa? Mahdollistaako hääpaikka tanssin tai muun ohjelman järjestämisen ulkona? Onko hääpaikka keskellä ihmisvilskettä vai sen verran kaukana Helsingin keskustasta, että voitte nauttia illasta rauhallisessa ympäristössä?

Häätilat vaihtelevat myös sisältä. Kauneimmat hääpaikat ovat lähes poikkeuksetta sellaisia, joissa on suuret ja korkeat ikkunat. Vaikka tilan miljöö on tärkeä, sisään tulviva luonnonvalo erottaa mielestäni alla olevat häätilat muista Helsingin hääpaikoista.

Helsingin juhlapaikat: mitä kannattaa ottaa huomioon? 

Päivitetty 05.01.2024

Vuonna 1919 kauppaneuvos Lars Schroderuksen perheen kesäasunnoksi rakennettu Villa Andania on huvila sekä hääpaikka Kallvikin lahden rannalla Helsingin itäpuolella. Nykyään se on Helsingin kaupungin omistama ja se on restauroitu kaupunginmuseon valvonnassa. Vuosien varrella Villa Andania toiminut myös elokuvien ja tv-sarjojen kohtauspaikkana.

Merellinen maisema sekä uniikki ympäristö tekevät Villa Andaniasta erinomaisen paikan hääjuhlalle ympärivuotisesti. Huvilan juhlasali vetää kerralla 70-80 vierasta, ja yläkerran sekä verannan pienempiin tiloihin 5-20 henkeä tilasta riippuen. Käytettävissä on myös keväällä 2015 valmistunut ulkoterassi, jonne mahtuu sään salliessa istumaan 20-30 vierasta.

Mikä tekee juuri tästä paikasta erityisen?

 • Villa Andania on täysin omassa rauhassa luonnon keskellä, mutta silti Helsingissä

 • Pienehkö, mutta erittäin tunnelmallinen

 • Uniikki ympäristö, joka jättää muut hääpaikat varjoonsa

 • Viihtyisä pihapiiri ja hiekkaranta vieressä, joka käytännössä huutaa ensitanssia

Kapasiteetti: Istuen 84

1. upealla paikalla oleva VILLA ANDANIA, HELSINKI

Vuonna 1900 rakennettu Ravintola NJK on uniikki huvilatyyppinen ravintola Valkosaaressa, joka ei ole kaukana Helsingin keskustasta. Vaikka ravintolan ikkunoista näkyy hienosti merellinen Helsinki, se on silti sopivan rauhallinen juhlapaikka järjestää häät, koska saarelle pääsee vain veneellä. Samalta saarelta löytyy myös toinen Helsingin sekä Suomen upeimmista juhlapaikoista, Valkosaaren telakka.

Juhlatila on yksi suuri sali ja sen ympärillä kulkee käytävä, jonne on helppo järjestää oheistoimintaa. Se toimii myös eräänlaisena hengähdyspaikkana, jos vieraat eivät haluat lähteä ulos. Yhteysvene kulkee Valkosaaren laiturista, Ehrenströmintie 13, heti Olympiaterminaalin jälkeen.

Mikä tekee juuri tästä paikasta erityisen?

 • Ravintola NJK:n juhlatila on suuri ja korkea, mutta silti tunnelmallinen

 • Erittäin hyvä sijainti, mutta silti omassa rauhassaan

 • Upea luonnonvalo tulvii sisään valtavan korkeista lasi-ikkunoista

 • Erittäin hyvä palvelu ja catering

Kapasiteetti: Istuen 160

2. Elegantti RAVINTOLA NJK, VALKOSAARI

HSS Restaurant Paviljong sijaitsee Kaivopuiston edustalla olevassa Liuskasaaressa, josta on kulku lauturiteitse viereiseen Uunisaareen. Liuskasaaressa yli sata vuotta kotisatamaansa pitänyt Helsingfors Segelsällskap on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista pursiseuroista ja saaressa onkin n. 300 venepaikkaa. Jos veneilee ja Helsinki on tuttu paikka, Liuskasaari on varmasti tuttu paikka.

HSS Restaurant on saanut nykyisen ulkomuotonsa 1940-luvulla kun tulipalon jälkeen arkkitehti Runar Finnilä suunnitteli uuden funkkispaviljongin vanhan tilalle. HSS Restaurant on upea, pyöreä juhlatila, jota koristaa meriaiheiset maalaukset. Uniikki arkkitehtuuri mahdollistaa näköalat lähes joka suuntaan. Salissa on 250 istumapaikkaa, cocktailtilaisuuksia voidaan järjestää jopa 400 henkilölle. Merenpuoleisella ulkoterassillakin on 80 istumapaikkaa ja Helsingin yksi parhaista näköaloista.

Mikä tekee juuri tästä paikasta erityisen?

 • Suuri kahdessa kerroksessa oleva pyöreä juhlatila, jossa on valoisat ikkunat joka puolelle

 • Keskeinen sijainti Helsingin ytimessä, mutta silti intiimi saari- tunnelma

 • Liuskasaari ja sen viereinen Uunisaari ovat viihtyisiä ja upeita paikkoja esim. hääpotreteille


Kapasiteetti: Istuen 250

3. Merellinen HSS Restaurant PAVILJONG, LIUSKASAARI

Ravintola NJK:n kanssa samalla saarella oleva Valkosaaren telakka on yksi Helsingin upeimpia paikkoja pitää häät ja se jättää aina unohtumattoman vaikutuksen. Juhlatila on iso yhtenäinen tila, mutta ei silti hallimainen eikä kolkko. Päädyistä tuleva luonnonvalo näyttää todella upealta ja varsinkin ilta-auringon aikaan paikka näyttää todella uskomattomalta. Kauppatorilta saarelle on matkaa vain 500 metriä, joten sen lähempää ei juuri saaritunnelmaa löydä. Istumapaikkoja on 250, joten se sopii isompiinkin häihin, mutta toimii myös pienemmälle vierasmäärälle.

Mikä tekee juuri tästä paikasta erityisen?

 • Iso yhtenäinen tila, mutta ei silti hallimainen tai kolkko vaan tunnelmallinen ja väljä

 • Tummat seinät antavat upean kontrastin kaikelle valkoiselle, esimerkiksi koristeluille

 • Päädyistä tulviva luonnonvalo tekee hyvällä tavalla dramaattisen tunnelman ja sopii erinomaisesti hääjuhliin

 • Erittäin keskeinen sijainti Helsingissä, mutta silti omassa rauhassaan

Kapasiteetti: Istuen 250

4. unohtumaton
VALKOSAAREN TELAKKA, VALKOSAARI

Särkän saarelle nousi 1700-luvulla Helsinkiä puolustamaan rakennettu saarilinnake on todella uniikki hääjuhlapaikka. Vuonna 1924 valmistunut Ravintola Särkänlinna on ainutlaatuinen paikka jo miljöönsä takia. Tällä rauhallisella saarella voit olla täysin omassa rauhassasi muutamaa satunnaista veneilijää lukuunottamatta.

Pitkästä ja käytävämaisesta juhlapaikasta löytyy muun muassa Suomen pisin yhtenäinen pöytä. Ikkunat yläkerran ruokasalin molemmilla puolilla tuovat luonnonvalon upeasti sisään.

Mikä tekee juuri tästä paikasta erityisen?

 • Särkänlinna on todella uniikki juhlapaikka historiallisessa saarilinnakkeessa, jossa häät ovat varmasti ikimuistoiset

 • Rauhallinen saari, joka on täysin omassa rauhassaan, mutta Helsinki ja palvelut ovat silti lähellä

 • Upeasti luonnonvaloa, sillä ikkunat molemmilla puolilla ruokasalia

 • Kaksi juhlatilaa, ruokatila ylhäällä ja erillinen tila alhaalla iltaohjelmalle

Kapasiteetti: Istuen 150

5. Uniikki RAVINTOLA SÄRKÄNLINNA, SÄRKÄNSAARI

Kaivopuiston edustalla sijaitseva Ravintola Saaristo on yksi Helsingin näyttävimmistä juhlapaikoista ja sen yksi parhaista puolista onkin juuri Klippanin valtavat juhlatilat. Helsinki tarvitsi Eteläisellä Valkosaarella olevaa alkuperäistä rakennusta alun perin laivojen rakentamiseen, mutta sen tilalle valmistui vuonna 1899 tämä jugend-huvila, jonka jälkeen luodolla on vietetty vappuja Eino Leinon kanssa ja vietetty värikästä seurapiirielämää.

Ravintola Saaristo on suosittu hääjuhlapaikka Helsingissä ja siihen Klippan- häät Saaristossa ovatkin jo tietynlainen käsite. Valokuvauksen näkökulmasta paikkaa ei voi kuin suositella. Isojen ikkunoiden takia paikka tulvii luonnonvaloa ja tilaa riittää isompiinkin juhliin. Ainutlaatuinen merellinen Helsinki ja suuri historiallinen jugendhuvila antavat puitteet unohtumattomalle tilaisuudelle.

Mikä tekee juuri tästä paikasta erityisen?

 • Legendaarinen Klippanin luodolla oleva Ravintola Saaristo on uljas ja tunnistettava rakennus joka suunnasta

 • Paikan isojen ikkunoiden ansiosta paikka tulvii luonnonvaloa ja se on sen vuoksi erittäin hieno paikka kuvata ihmisiä sekä viettää juhlat

 • Luodolle on oma yksityinen lauttayhteys, jonka ansiosta häät ovat varmasti intiimit

 • Huvila on niin iso, että vesisateellakin ihmisillä on tilaa liikkua ja hengittää sisätiloissa

Kapasiteetti: istuen 350

6. upea RAVINTOLA SAARISTO, KLIPPAN

7. Sympaattinen ja valoisa RAVINTOLA STORY, VANHA KAUPPAHALLI

Ravintola Story sijaitsee Kauppatorin laidalla Vanhan Kauppahallin keskitilassa. Kauppahalli ei ole erityisen valoinen päädyistä, mutta keskiosa on täynnä valoa, lämpöä ja aitoa hallitunnelmaa. Meren rannalla sijaitseva terassi tarjoaa mahtavat näköalat merelle ja vastarannan maailmanpyörään. Storyssa yhdistyvät helsinkiläinen ja eurooppalaisten kauppahallien tunnelma.

Storyssa häät voi järjestää myös Kauppahallin aukioloaikojen ulkopuolella. Iltaisin Vanha Kauppahalli on hyvin uniikki ja vastaavaa tunnelmaa saa hakea.

Mikä tekee juuri tästä paikasta erityisen?

 • Keskeinen sijainti meren rannalla

 • Kauppahallin ainutlaatuinen oma tunnelma

 • Korkeat tilat lisäävät tilan tuntua ja katon rajassa olevista ikkunoista tulee paljon luonnonvaloa sisään

Kapasiteetti: Istuen 60
Legendaarinen, vuonna 1775 rakennettu Tenalji Von Fersen oli alunperin leipomon viljavarasto, mutta on nykyään upea hääpaikka Suomenlinnassa. Luonnonvalon näkökulmasta paikka ei ole välttämättä ihan niin vaikuttava kuin muut edellä mainitut paikat Helsingissä, mutta Tenalji von Fersen kuuluu helposti Helsingin näyttävimpiin paikkoihin, jossa voi pitää häät tai muut juhlat.

Kesäisin Helsinki on erittäin suosittu turistien keskuudessa ja tämä näkyy väistämättä myös Suomenlinnassa. Lauantaisin saarella vierailee todella paljon turisteja, joka kannattaa ottaa huomioon, jos pitää häät Suomenlinnassa. Yleensä myöhemmin illalla saari kuitenkin rauhoittuu ja esimerkiksi iltapotretit saa kuvattua melko rauhassa.

Jos päätyy pitämään häät Tenaljissa, kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota hääparin pöydän sijaintiin, jotta hääpari olisi optimaalisessa valossa.

Mikä tekee juuri tästä paikasta erityisen?

 • Vaikka Suomenlinna on erittäin suosittu turistikohde, se on silti ainutlaatuinen paikka koko Suomen mittakaavassa

 • Tenalji von Fersen on aivan omanlaisensa juhlapaikka ja se jää varmasti kaikkien vieraiden mieleen

 • Juhlatila henkii historiaa ja palvelu on huippuluokkaa

 • Vihkiminen onnistuu viereisessä Tenaljin puutarhassa 

Kapasiteetti: Istuen 200

8. Legendaarinen TENALJI VON FERSEN, SUOMENLINNA

Kulosaaren Casino sijaitsee idyllisessä merimaisemassa vain kymmenen minuutin matkan päässä keskustasta. Casino on on historiallinen ja tyylikäs tilausravintola, joka tunnetaan erinomaisesta ruoastaan ja ainutlaatuisesta ilmapiiristään. Vuonna 1915 perustettu ravintola tarjoaa kaksi erilaista juhlatilaa, jotka soveltuvat eri kokoisten hääjuhlien järjestämiseen.

Merisali on juhlava ja uusklassinen juhlatila, jossa voi järjestää eri kokoiset hääjuhlat. Kippari-kabinetin terassilta ja ikkunoista näkyy Mustikkamaa, Korkeasaari ja Suomenlinna.

Sun Marine sijaitsee Casinon päärakennuksen vasemmalla puolella, rajautuen suoraan merenrantaan. Tästä tilasta avautuu 180-asteinen panoraamanäkymä merelle ja Suomenlinnaan. Tilaan kuuluu oma baari, tila bändille tai DJ:lle sekä wc-tilat. Sen piha-alue on täydellinen paikka nauttia tervetulomaljat.

Casino tarjoaa myös kattavaa apua juhlapäivän suunnittelussa. Se on tunnettu paitsi upeasta sijainnistaan myös korkeatasoisesta palvelustaan. Puutarha-alue on ihanteellinen kesäjuhlille, ja koko alue on anniskelualuetta. Casinolle pääsee helposti metrolla, bussilla tai autolla, ja lähistöllä on maksuton parkkialue.

Mikä tekee juuri tästä paikasta erityisen?

 • Meren äärellä sijaitseva historiallinen rakennus luo unohtumattoman tunnelman.

 • Kaksi ainutlaatuista juhlatilaa tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia erilaisiin juhliin.

 • Sijainti lähellä Helsingin keskustaa tekee Casinosta helposti saavutettavan, mutta samalla se tarjoaa rauhallisen ja yksityisen ympäristön.

Kapasiteetti: 350 henkeä

9. Laadukas Kulosaaren Casino, Kulosaari

Spoiler alert: Hirvihaaran kartano ei ole Helsingissä, mutta halusin lisätä sen listaukseen, sillä se on vain 30min ajomatkan päässä Helsingistä. Kartanon helmi on ehdottomasti ainutlaatuinen Lasipaviljonki, joka muistuttaa eurooppalaisesta kartanomaailmasta. Lisäksi hääpaikassa on mahdollista majoittua koko hääseurueen kanssa ja vieraat voivat majoittua Mäntsälän keskustassa olevassa 

Hirvihaaran Kartanolla on majoitusmahdollisuus hääseurueelle. Kartanossa voi yöpyä korkealuokkaisissa huoneissa, jotka heijastavat kartanon historiallista loistoa. Lisäksi majoitusta tarjoaa myös Kartanon Meijeri -hotelli, joka on Hirvihaaran kartanon sisarhotelli ja sijaitsee entisessä meijerirakennuksessa. Hotellissa on saatavilla myös pieniä kylpyläpalveluita, kuten kasvo-, käsi- ja jalkahoidot sekä hierontaa.

Kartano on täydellinen paikka niille, jotka arvostavat historiallista ympäristöä, erinomaista ruokaa ja monipuolisia majoitusvaihtoehtoja juhlien yhteydessä. Tämä historiallinen paikka, joka on kokenut monia muutoksia aina kenttäsairaalasta vanhainkodiksi, on nykyään uudistettu ja palvelee asiakkaitaan ainutlaatuisena juhla- ja kokoushotellina.

Mikä tekee juuri tästä paikasta erityisen?

 • Hirvihaaran kartanon lasipaviljonki on vertaansa vailla

 • Palvelu kartanolla on ollut aina huippuluokkaa ja ruoka on erinomaista

 • Kartanon ja sen sisarhotellin majoitusmahdollisuudet tekevät siitä ihanteellisen valinnan sekä häävieraille että muille juhlien osallistujille.

Kapasiteetti: Istuen 170 henkeä


10. Ainutlaatuinen Hirvihaaran kartano, Mäntsälä

Olen kuvannut vuosien varrella lukemattomien parien häitä, jotka ensin suunnittelivat isoja häitä, mutta päätyivät lopulta menemään naimisiin kahden kesken tai vain lähimpien ystävien ja perheen kesken.

Jos et ole vielä ihan varma, millaiset häät haluat järjestää - lue tämä loppuun. 

Mä uskon, että elopement-häät ovat paras tapa kunnioittaa teidän sitoutumista. Kun karkaatte naimisiin, voitte unohtaa kaikki häihin liittyvät velvollisuudet ja odotukset. Te voitte silti ottaa mukaan lähimmät perheenjäsenenne tai ystävät. Oon kuitenkin sitä mieltä, että myös pienesti naimisiin kannattaa mennä oikeista syistä.

Teetin muutama vuosi sitten kyselyn niille hääpareille, jotka menivät pienesti naimisiin. Tässä blogitekstissä avaan niitä syitä, miksi jotkut valitsevat häät kahden kesken.


OVATKO ISOT JUHLAT VARMASTI OIKEA VALINTA teille?

Lue lisää minusta

Moi, mun nimi on Jaakko. Me mentiin muutama vuosi sitten vaimoni kanssa naimisiin melko perinteisesti. Silloin se tuntui parhaalta päätökseltä. En kuitenkaan ihan täysin ymmärtänyt, kuinka tunteellinen oma hääpäivä olisi ja kuinka vaikeaa olisi olla 100% oma itseni. Me emme saaneet hääpäivästä merkityksellistä kokemusta kahdestaan, koska ollaan aika itsetietoisia ison ihmisjoukon edessä ja välitämme liikaa siitä, miltä muista tuntuu. Nyt on helppo sanoa, että meidän olisi pitänyt mennä pienesti naimisiin.

Haluan auttaa kaikkia tulevia hääpareja oppimaan mun kokemuksistani ja ymmärtämään, että he voivat suunnitella merkityksellisen päivän, jonka keskiössä on oma kokemus.

Merkityksellisten kokemusten valokuvaaja

Täyttämällä tämän yhteydenottolomakkeen vahvistat, että olet lukenut ja hyväksyt tietosuojakäytäntöni.

Lähetä

Onko sinulla kysymyksiä, ideoita tai ajatuksia? Haluatko aloittaa kokemuksenne suunnittelun? Haluatko, että kuvaan elopement-häänne jossain muualla Euroopassa? Lähetä viesti ja jutellaan. En malta odottaa, että kuulen sinusta!

Unelmoitko elopement-kokemuksesta?

Thank you for your message!

I will get back to you within 48 hours. If you don't hear from me, get in touch via email or hit me up on Instagram.

Talk soon,
Jaakko

submit

ota yhteyttä

Kiitos viestistäsi!

Palaan sinulle viimeistään 48h kuluessa. Jos et saa vastausta, lähetä viesti Instagramissa.
Jutellaan pian,
Jaakko